onsdag 6 oktober 2010

Bykrogen i Österslöv

För nåt år sedan åt söndagsmiddag vi på Bykrogen i Österslöv. Ett mycket trevligt ställe med god mat och trevlig personal. Tror att vi firade pappas (Gerts) födelsedag för jag minns att vi var med hela gänget. 

I söndagsmiddagen ingår förrätt, huvudrätt och efterrätt, allt i bufféform. Så man blev verkligen mätt. Kommer igång att vi fick krusa Gabriel till att äta, "Vill du ha lite potatis?", "Ska du verkligen inte ha lite chokladpudding till efterrätt?" osv. Nejdå, han var ju mätt, sa han. När vi sen satte oss i bilen och skulle köra hem, vad tror ni Gabriel säger då? Jo, "Jag är hungrig". Blir man inte smått trött då? Betalat (ganska) dyra pengar för en trerättersmiddag och så är ungen hungrig när man kör därifrån! Nåt vi har missat i vår uppfostran, det där med att lära dem att passa på när det bjuds. Våra barn är alldeles för bortklemade. Skyller inte på någon annan än mig själv.

Gå gärna in på deras hemsida och kolla, de har även möjlighet till övernattning. www.bykrogen.nu 

Kanske ett tips på Fars dag middag?

4 kommentarer:

  1. Kan verkligen rekommendera deras julbord. Vi var där med jobbet i julas. Sillbordet slår allt jag tidigare upplevt i sitt slag.

    SvaraRadera
  2. Kan tänka mig att det är bra där, hörde att det var uppbokat flera månader innan jul. :) Hade varit kul att testa nån gång.

    SvaraRadera
  3. Kan verkligen rekommedera att man tar en liten promenad ner mot Råbelöfssjön efter maten. Där har undertecknad gjort ett hejdundrande jobb med att röjja bort vassen i de som så småningom eventuellt ska bli Österslövs småbåtshamn!

    SvaraRadera
  4. Åh, trevligt! För några år sen övernattade vi i hembygdsgården i Österslöv med elever från Fjälkinge skola. Då tog vi några turer ner till sjön och badade. Mycket mysigt! Härlig cykeltur runt sjön också.

    SvaraRadera