söndag 14 november 2010

Underbara Mary Kay!

Att skämma bort oss själva är något vi kvinnor ibland behöver bli bättre på, och den som vinner denna fina presentpåsen från Mary Kay får en skjuts i rätt riktning. Heidi Evertsson, fristående hudvårdskonsult sponsrar min tävling med en vacker presentpåse från Mary Kay. I påsen ligger:
- Kostnadsfri hudvårdsrådgivning
- Presentkort på 300 kr
- Satin Hands Pampering Set (Ett utav Mary Kays mest populära produkter)



Mary Kay har hudvårdsprodukter för både män och kvinnor och erbjuder ett rikt sortiment. Gå gärna in på Heidis hemsida; www.heidi.evertsson.marykay.se



Massor utav julklappstips till lilla mamma, svärmor eller svägerskan. Funderar på att handla en för tidig  "julklapp" till mig själv från Heidi. Ibland kan man helt enkelt inte vänta.. :)

Bjuder här på en bild utav självaste Mary Kay Ash, kvinnan som startade företaget år 1963.

onsdag 10 november 2010

Instruktioner för att registrera träning

På allmän begäran kommer här en liten lathund för hur man gör när man registrerar sin träning:

Logga in på www.funbeat.se med ditt användarnamn och lösenord.

Du kommer då till startsidan, högst upp ser du "Registrera träning" med gul färg runt sig. Klicka där!

Du kommer då till "Registrera nytt träningspass". Under "Träningsprogram"väljer du promenad, powerwalk eller löpning.

Fyll i vilket datum det är.

Fyll i hur lång sträcka det är i km.

Tryck sen "Spara"!  (Minuter osv behöver ni inte lägga in)

Lycka till! Hör av er om ni stöter på problem.

Ett underligt men vackert fenomen..

Häromdagen ropade Kenn ut oss alla på trappan, det var något han ville visa oss. 



En vacker regnbåge! Barnen tyckte att det var så intressant. Den skiftade mellan att vara halv och hel. Frågor bubblade upp om varför den skiftade och varför man bara ser den ibland o s v. Barn sätter ju en verkligen på pottkanten ibland med sina frågor. De accepterar inte lika lätt "så här är det" utan kommer ofta med ett"varför då?". Regnbågen uppträder ju då regndroppar finns i luften samtidigt som solen ligger lågt och bakom den som tittar. Jo det vet man ju men ändå...det är rätt fantastiskt hur alla färgerna bara faller på plats. I det läget hade jag nog nästan lika många frågor som snurrade i huvudet som barnen...Kunde inte låta på att gå in på www.wikipedia.se och läsa lite. Kenn berättade sägnen om att vid regnbågens slut finns en skatt. "Vi går dit", bad Gabriel. "Det är ju inte så långt!" :) Ett underligt men vackert fenomen..

torsdag 4 november 2010

Nail Studio 4 You

Idag fick jag ett presentkort från Emily Palander på Nail Studio 4 You i Olofström till tävlingen. Presentkortet är på en standarsmanikyr (värde 300 kr). I hennes studio kan du fixa naglar, frans och bryn, få fotvård och vaxning. Med presentkortet fick jag en folder som jag inte kunde låta bli att läsa i. Blev såå sugen på en fransk manikyr! Var jättelängesen jag gjorde det. Man känner ju sig så fin när man har vackra naglar. Hittade massor utav bra tips till julklappar t ex Parafinbad för torra händer (känner några som har det) :) för 200 kronor. Fanns även manikyr för män som man kan ge i Fars dagpresent (250 kr). Bröllopspaket och Gravid/mammapaket fanns också, kul! Nåt som jag tyckte var extra gulligt var att hon hade nåt som hette Prinsess Manikyr för 200 kronor (för upp till 10 år).

Kolla in hennes hemsida på www.finanaglar.nu

onsdag 3 november 2010

Tävlingsinstruktioner!

 Nu drar snart tävlingen igång! Den 11 november börjar vi räkna kilometer. För att enklast kunna hålla koll på räkningen utav kilometer ber jag er att gå in på www.funbeat.se och registrera er som medlem där. Detta är en träningssida där man registrerar sin träning, diskuterar kost och träning samt får info till olika tävlingar, träningar etc.
Följ instruktionerna som gäller för registrering. När du registrerat dig (eller om du redan är medlem) går du in på Grupper. Sök efter gruppen "Girlpower i ur och skur" och gå med i den. Det är vi! Där kan man sen följa alla deltagare. Gå i och skriv i träningskalendern när du har promenerat eller sprungit (och hur långt) så räknas det ut automatiskt hur du ligger till. Endast träning registrerad som löpning, powerwalk eller promenad räknas med i tävlingen. Du kan alltså träna annat och skriva in det också utan att det  "stör" tävlingen. Tänk bara på att inte skriva i något av de tre ovan INNAN den 11 nov. Då försvåras räkningen för mig. :S Och glöm inte att räkna ut er träning i kilometer, om du är osäker kan du räkna ut detta under "Träningsrundor". Det tar kanske lite tid första gången man ska göra det men sen går det snabbt. Och det är kul att veta hur långt man har gått/sprungit!

Hör av er om ni stöter på problem. Lycka till!

tisdag 2 november 2010

Omtänksam storebror!

Samuel är krasslig, har fått en släng utav ögoninflammation, så vi stannar inomhus och tar det lugnt. Visserligen är Gabriel dunderförkyld men han tycker ändå att det blir lite trist emellanåt. Idag fick han åka en tur till farmor och leka lite medan jag och Samuel låg hemma i soffan och tittade på hans favoritfilm; Tingeling.


Den har rullat nästan nonstop idag. Han tröttnar aldrig (som resten utav familjen)... Hemma hos farmor bakade Gabriel äppelkaka med vaniljsås som de hade med sig tillbaka. Och i sin hand hade han målarbilder till Samuel som han skrivit ut från nätet. Med Tingeling! "Till Samuel, för han gillar ju Tingeling, mamma." Omtänksam storebror!

Högsta vinsten= bättre hälsa!

 Hör upp tjejer, kvinnor, tanter och kärringar! Jag kommer anordna en tävling i vinter som kommer att göra att vi rör på oss mer under de kalla vintermånaderna. Tävlingen går ut på att gå, powerwalka, jogga eller springa så många kilometer som möjligt på 120 dagar.


Nu raggar jag priser till de som deltar. Än så länge har jag.....ETT! :) Ewas hälsostudio sponsrar med fotvårdsbehandling! Läs mer på hemsidan: www.ewashalsostudio.se


Vill gärna ha 1:a-3:e pris samt utlottning utav priser bland de tappra som deltar. Kan du eller känner du nån som kan sponsra? Priserna bör vara riktade till oss qvinnor eftersom endast kvinnor får delta i tävlingen. :) Det kan vara vad som helst. Mer info kommer längre fram här och på FB. Tävlingen startar den 11 nov och håller på till 1 mars.

Kom igen nu alla tjejer! Se det för vad det är, en kul grej som kommer att göra oss sundare och friskare. Hoppas ni hänger på!